Jakie są korzyści z ogrzewania ogródka restauracyjnego ?
Inwestycja w ogrzewanie ogródka restauracyjnego to skuteczny sposób na przyspieszenie i przedłużenie sezonu . Goście mogą przebywać na świeżym powietrzu nie tylko latem, ale także w chłodniejszych dniach już wczesną wiosna , jesienią a nawet zimą. Nie ma nic lepszego niż delektowanie się posiłkiem na świeżym powietrzu – w otoczeniu zaprojektowanym tak zachęcało do odwiedzenia go. Coraz więcej restauracji inwestuje w ogródki , które stają się coraz modniejsze. Ogrzewany ogródek jest atrakcyjniejszy dla gości – to przewaga konkurencyjna i zysk. Klienci wybierają chętniej miejsca na zewnątrz. Te korzyści sprawdziło już wielu gastronomów i jednogłośnie potwierdzają ten fakt.
Plenerowe ogrzewacze na butle z gazem lub pellet i kominki gazowe zyskały popularność dzięki powszechnemu zastosowaniu ich w restauracyjnych ogródkach. Wygodna obsługa i szybkie ciepło to wyznaczniki sukcesu w obiektach użyteczności publicznej choć to nie jedyna ich zaleta i korzyść . Coraz częściej w tych urządzeniach pojawiają się widoczne paleniska gdzie goście mogą podziwiać tańczące płomienie . Paleniska wysypane naturalna lawą wulkaniczną tworzą dodatkowe atrakcje wizualne. Kominki i stoły ogniowe z paleniskami tworzą w lokalach unikalną atmosferę i klimat – a to wprost przekłada się na popularność miejsca i ilość klientów. Atrakcyjnie zaaranżowane patio restauracji , kawiarni czy pubu przyciąga klientów i podnosi jej standard. Już z daleka możemy zachęcić do wybrania naszego lokalu. Restauracje z dobrze przygotowanym i wyposażonym obszarem zewnętrznym mają więcej klientów. Klimatyczny ogródek to naturalna reklama, która przyciąga przechodniów i turystów. Goście chętnie wracają i polecają takie miejsce znajomym. To marketing który jest bezcenny.
Ogródki restauracyjne to nie tylko jedzenie i picie – to styl życia.
To miejsce, gdzie można na chwilę zwolnić od codziennego zgiełku i zamkniętych przestrzeni w których przebywamy przez większość czasu. Aby miejsce zostało docenione musi być komfortowe i klimatyczne. Slow life w miejskiej dżungli , smaki lata na talerzu , klimat i atmosfera , komfort cieplny , i urokliwa aranżacja ogródka to elementy które zapewniają popularność każdemu restauratorowi. Korzyści biznesowa jest gwarantowana .